LKK project "Next Life"

In onze zeeën en oceanen drijft steeds meer plastic afval. Door degradatie en fragmentatie tot kleine deeltjes, verandert ons zeewater in een wereldwijde soep van microplastics, “Global Plastic”of “Plastic Soep” genoemd.
Allerlei dieren die in of van de zee leven zien plastic afval en microplastics als voedsel. Hiermee dringt het vaak giftige afval onze voedselketen binnen.

plastic soupeplastis soep  

Tegen deze achtergrond heb ik mijn werk gemaakt. De schilderijen (gemaakt van zorgvuldig in reepjes gesneden plastic zakken) verbeelden de “Plastic Soep” met de degradatie van al het leven in de oceanen en de “Blauwe Zee” met het leven zoals het was en zoals het weer kan worden.

plastic soupe plastic soep plastic soep

Ook heb ik plastic tasjes hergebruikt. Ik heb ze zodanig in repen gesneden dat er lange stroken ontstonden waarmee ik door middel van haken nieuwe “design tassen” heb gemaakt, die vele malen gebruikt kunnen worden en jarenlang meegaan.

Het is een kleine bijdrage maar als iedereen bereid is zorgvuldiger om te gaan met plastic in wat voor vorm dan ook krijgen we in de toekomst misschien weer een golvende blauwe zee met voedsel dat voor iedereen gezond en veilig is.

 
vlag nederland   vlag engeland   vlag duitsland   vlag frankrijk